Zomerse babynamen

Geschreven door Redactie
Zomerse babynamen

Zwanger en uitgerekend in juli of augustus? Dan krijgen jullie een echt zomerkindje.

Dit zonnige seizoen zit vol mooie momenten, warme dagen en babynameninspiratie! Babynamen gebaseerd op de zomer zijn erg leuk, en passen helemaal bij jullie toekomstige kindje. Lees hieronder de leukste zomerse namen.

Zomerse meisjesnamen

Daisy

Alles groeit en bloeit in de zomer. Daarom is Daisy heel geschikt als zomerse naam. Daisy betekent namelijk ‘madeliefje’. Nog een leuk weetje, als je aan kindjes vraagt of ze een bloemetje willen tekenen, tekenen ze bijna altijd een madeliefje.

Mare

Mare is een Spaanse naam, alleen dat is al zomers op zich. Maar Mare betekent ook nog eens ‘zee’ en past dus helemaal in het zomerse thema. Wat is er nou fijner dan een verkoelende duik in de zee?

Coco

Coco klinkt natuurlijk al tropisch. Het is een afkorting van het woord coconut, maar Coco heeft meerdere betekenissen. Coco is origineel Spaans en betekent ‘zoet’, ‘nacht’ en ‘ooienvaar’.

Zomerse jongensnamen

Kai

Kai is Hawaiiaans en dat is natuurlijk al helemaal zomers. Maar Kai is dus Hawaiiaans voor ‘zee’ en is dus net als de meisjesnaam Mare een echte zomerse naam.

Luca

In de zomer kan je lekker lang van je dag genieten omdat het zo lang licht blijft. De naam Luca past hier super goed bij. Luca betekent namelijk ‘licht’ en licht is het zeker in de zomer.

Elio

Elio is een Griekse zonnegod, en dus echt helemaal zomers. Naast de zonnegod betekent Elio net als Luca ook ‘licht’ en ‘zon’. Hoe zomers wil je het hebben?