Kinderen gratis toegang bij Huis van Hilde tijdens Nationale Archeologiedagen

Geschreven door Redactie
Kinderen gratis toegang bij Huis van Hilde tijdens Nationale Archeologiedagen

Kinderen kunnen op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni gratis archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum bezoeken.Huis van Hilde organiseert deze actie ter gelegenheid van de Nationale Archeologiedagen.

Van 17 tot en met 19 juni worden door het hele land activiteiten georganiseerd om de fascinerende wereld van de Nederlandse archeologie bij een breed onder de aandacht te brengen.

Archeologiemuseum Huis van Hilde is natuurlijk dé plek waar je de verhalen over alle bijzondere archeologische vondsten in Noord-Holland kunt ontdekken. Met het Archeo Reisboek op zak kunnen kinderen op 18 en 19 juni op reis door het verleden van de provincie. In de ArcheoHotspot kruipen ze op zaterdag en zondag van 13:00 tot 16:00 uur in de huid van een archeoloog en helpen ze een beerput sorteren. Zaterdag is ook Oneindig Noord-Holland aanwezig met een archeologiequiz en de nieuwe verhalenkaart waarop je precies ziet wat zich vroeger bij jou in de buurt heeft afgespeeld. Op zondag 19 juni kun je je bezoek aan Huis van Hilde combineren met de zoekwedstrijd van Oud-Castricum waarbij kinderen van 6 tot 15 jaar van 14.00 tot 16.00 uur met de metaaldetector speuren naar oude munten.

Hoogovenskelet

Tijdens de Nationale Archeologiedagen onthult Huis van Hilde ook een tijdelijke vitrine rond het thema ‘Oude vondsten, nieuwe inzichten’ met als uitgelicht object de schedel van het hoogovenskelet dat in de jaren 60 van de vorige eeuw is gevonden op het terrein van de hoogovens. Nieuwe onderzoekstechnieken leidde tot nieuwe inzichten over dit skelet die in de presentatie bij de vitrine worden toegelicht.