Vandaag is het koningsdag!

Geschreven door Redactie
Vandaag is het koningsdag!

Het is weer die tijd van het jaar. Het is een van de feestdagen waar Nederland het meest bekend om staat. Vandaag is het Koningsdag, het is de verjaardag van Koning Willem-Alexander.

Daarvoor vierden we de verjaardag van onze koningin Beatrix. Maar nu ze met pensioen is, hebben we de zaken omgedraaid en de verantwoordelijkheid op Koningsdag gelegd.

Overal in Nederland kun je Koningsdag vieren. In verschillende buurten vind je tal van straatoptredens en muziek.

Koningsdag staat ook bekend om de rommelmarkten. Het verbod op vrijhandel wordt voor deze feestdag opgeheven. Dagen, en soms weken, markeren mensen van tevoren hun territorium met krijt of tape. Stoepranden, trottoirs, bruggen, elk stukje en elke centimeter worden een mogelijke reden voor gebruik.

Iedereen draagt vandaag de kleur oranje! Ja, de kleur van Hollandse trots wordt voor elke gelegenheid gebruikt. Of het nu gaat om het WK, de Olympische Spelen of nationale feestdagen zoals Koningsdag.

Draag oranje, en je bevestigt je plaats als Nederlander. Of je nu in Nederland geboren bent of niet, het maakt niet uit. Iedereen is verenigd in een zee van Oranje. Zeker als je het combineert door wat klassieke zinnen tegen vreemden als “Lang leve de Koning” te schreeuwen. Zelfs het schreeuwen van onzin zal een golf van geschreeuw, gelach en high fives veroorzaken.