De beste recepten voor de maand juli

Geschreven door Redactie
De beste recepten voor de maand juli

Het is juli en dat betekend dat het hartje zomer is. Maar natuurlijk ook het begin van de zomervakantie.

En tijdens je vakantie wil je natuurlijk wel lekker eten. Dus, blijf je deze vakantie in eigen land of ga je naar de camping en ben je opzoek naar heerlijke gerechten die snel klaar zijn? Lees dan snel verder, want hieronder vind je heerlijke zomerse gerechten die binnen een mum van tijd op tafel staan.

Gazpacho

4 personen

Ingrediënten

75 milliliter olijfolie

2 tenen knoflook

500 gram tomaten

3 eetlepels rode wijnazijn

1 rode ui

1 komkommer

Snufje peper en zout

1 sneetje brood

1 geroosterde paprika

1/5 rode peper

Croutons

Verse basilicum

Bereiding

Stap 1: Snijd de tomaten en rode ui in grove stukken en doe in een blender. Bewaar ¼ van de komkommer en snijd de rest ook in stukken en voeg toe aan de blender. Doe de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn en rode peper toe en mix door elkaar.

Stap 2: Voeg dan de gegrilde paprika en het brood toe en mix nogmaals goed door. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Als het goed is, is de gazpacho precies de juiste dikte. Maar als de gazpacho toch te dik is kun je een beetje water toe voegen, is hij te dun dan voeg je wat extra brood toe.

Stap 3: Schenk de gazpacho in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt. Snijd de overgebleven komkommer in kleine blokjes en garneer samen met de croutons en basilicum over de glaasjes gazpacho.

Stap 4: Gazpacho is lekker als voorgerechtje of bij de tapas en wordt ijskoud geserveerd. Met dit recept maak je ongeveer 1 liter gazpacho, goed voor 4 grote of 6 kleine glaasjes.

Macaroni Salade

4 personen

Ingrediënten

175 gram macaroni

150 gram mais

100 gram radijsjes

½ komkommer

2 tomaten

1 eetlepel bieslook

1 eetlepel peterselie

2 eetlepels Griekse yoghurt

2 eetlepels mayonaise

Peper en zout

Bereiding

Stap 1: Kook de macaroni volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel vervolgens de macaroni af met koud water. Snijd de radijs en tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd ook in kleine blokjes. Spoel de mais af.

Stap 2: Voeg vervolgens alle groenten bij de macaroni. Voeg daarbij ook de Griekse yoghurt met mayonaise, peterselie en bieslook. Breng verder op smaak met peper en zout. Roer goed door elkaar en de salade is klaar!

Raffaello, het toetje in een glas

4 personen

Ingrediënten

250 milliliter slagroom

250 gram mascarpone

2 eetlepels suiker

2 eetlepels geraspte kokos

12 balletjes Raffaello

250 gram aardbeien

Bereiding

Stap 1: Klop de slagroom lobbig en voeg dan de mascarpone, suiker en 2 eetlepels geraspte kokos toe en klop dan geheel stijf. Neem 4 glaasjes en verdeel een beetje van het kokos roommengsel over de bodem.

Stap 2: Snijd de aardbeien in stukken. Bewaar 4 balletjes Raffaello en snijd ook de rest in vieren. Verdeel wat van de stukjes Rafaello en aardbeien over de room. Maak zo nog een laag van room, Rafaello en aardbeien en eindig met een laag room.

Stap 3: Bestrooi deze met wat kokosrasp en leg het overgebleven balletje Raffaello bovenop en steek er nog een stukje aardbei in. Serveer de Raffaello toetjes direct of bewaar ze in de koelkast (maximaal 1 dag).

Tip: Probeer dit Rafaello toetje ook eens met mango of ananas in plaats van aardbeien.