Ontdekt Alkmaar met Alles Alkmaars

Ontdekt Alkmaar met Alles Alkmaars

Zin in eens wat anders aankomend weekend? Doe dan de rondleiding van Alles Alkmaars!

Alles Alkmaars laat je de vele verschillende gezichten van deze stad zien.

Want het authentieke Alkmaar, dat is méér dan alleen de kaasmarkt. Alkmaar heeft een fraaie historische binnenstad vol oude gevels en lommerrijke grachtjes.

De meeste Nederlanders weten wel dat Alkmaar een mooie, oude binnenstad heeft, maar vaak zijn ze er nog nooit geweest. Alkmaar ligt nu eenmaal op een schiereiland, je komt er niet zomaar toevallig langs, tenzij je ergens in de buurt moet zijn. Van Alkmaar kun je dus best zeggen dat het een onontdekte parel is.

de Tour

Natuurlijk passeer je tijdens deze rondleiding grootse monumenten, zoals de Grote Kerk, maar er is ook aandacht voor verrassende verhalen. Waarom keren leeuwen het stadswapen de rug toe? Waardoor werd een spinnewiel versplinterd? Wie draagt een rooster op grote hoogte? Je ontdekt het tijdens de rondleiding Alles Alkmaars!

De lengte van deze wandelroute door Alkmaar is bijna 5,0 kilometer. Genoeg te ontdekken dus! Bestel je tickets op de website van Walk The City EU. Je kunt hier ook terecht voor meer informatie over de tour.