Zomers waterbesparend plezier

Geschreven door Redactie
Zomers waterbesparend plezier

Wie houdt er nou niet van de zomer?! Tijd voor het zwembad, plezier, spelletjes... en natuurlijk waterbesparing!? Wacht wat?! Ja! Je hebt het goed gelezen. Water besparen tijdens de hete zomermaanden is belangrijk. Omdat het zo warm wordt, gaan mensen vaak meer douchen of baden. En ook onze planten in het landschap of zwembaden verbruiken meer water.

Minimaliseer verdamping door water te geven tijdens de vroege ochtenduren. Gebruik deze tijd om plezier te hebben in de sproeiers! We weten dat de zomers de HEAT brengen! Dus als je overdag verkoeling nodig hebt, zorg er dan voor dat je de sproeier gebruikt in een gebied waar jouw tuin dit het meest nodig heeft.

Heb je iemand in je familie die halve waterflessen of glazen water in huis laat staan? Giet dat water niet weg! Hier is een leuk spel: doorzoek het huis en vind er zoveel als je kunt. In plaats van ze door de gootsteen te gieten, giet je ze in je kamerplanten of tuin! En voilà, je bent een waterbesparende machine!

Extra uitdaging voor de kinderen? Vraag je ouders om het water dat ze gebruiken om te koken te sparen (water dat wordt gebruikt voor het koken van pastawater of het wassen van fruit en groenten) en dat de volgende dag te gebruiken om de tuin water te geven.

Onze Ambassadeurs