Home-made sushi
Het is makkelijker dan je denkt!
Ben je gék op sushi? En wil je weten hoe je dit zelf kan maken? Wij hebben het voor je uitgezocht! Hieronder lees je hoe zelf een Maki sushi maakt.
Wat heb je nodig?
- 500 gram sushirijst
- 6 eetlepels rijstazijn
- 4 theelepels suiker
- 2 theelepels zout
- 8 norivellen (zeewiervellen)
- Stukje zalmfilet zonder huid
- 1 avocado in dunne reepjes
- Rolmatje
- Bakje water op de vingers in te dopen tijdens het rollen
Zo maak je het:
- Eerst spoel je de rijst af onder koud water, doe dit net zo lang tot het water niet meer troebel is. Doe de rijst vervolgens in een kookpan en laat het 5 minuten rusten. Voeg dan 600 mililiter water en een snuf zout toe en kook de rijst voor 15 minuten. Doe de rijst als het gaar is in een grote kom.
- Neem een steelpannetje en verwarm de rijstazijn samen met de suiker en het zout tot alles één geheel is. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en meng dit door de droge, gekookte rijst en laat volledig afkoelen.
- Leg ondertussen je rolmatje klaar met de eerste norivel erop, met de glanzende kant naar beneden. Zet hier het bakje water bij, en zet alle resterende ingrediënten klaar. Dan is het tijd om te rollen! Maak je vingertoppen nat en leg een laagje rijst op de norive, houdt hierbij de bovenste ¼ vrij. Leg nu in het midden een streep van zalm en avocado. Maak het bovenste randje van de norivel, die je open heb gehouden, nat. Dit is je ‘plakrandje’.
- Pak de onderkant van het rolmatje vast en rol het onderste deel van het norivel over de rijst en de vulling. Duw dit goed aan en rol rustig verder tot je bij het uiteinde komt.
Jouw eerste eigengemaakte Maki Rol is klaar! Snijd de rol met een scherp mes in gelijke stukken en eet smakelijk!