Wateroverlast? Kies voor groen dak!

Geschreven door Redactie

Ervaringen met groene daken en gevels.

Regelmatig zie je foto's voorbijkomen van ondergelopen straten en wijken.

De riolen raken overbelast doordat er steeds meer water valt in korte perioden. Door meer groen in te zetten zorgen we dat het water langer wordt vastgehouden voordat het in het riool wordt geloosd. De provincie heeft een subsidieregeling voor het aanleggen van groene daken en gevels.

Mart Perrels, een bewoner uit Lelystad, liet een groen dak aanleggen. “Een groen dak is goed voor je huis, fantastisch voor de natuur en ook voor jezelf.” Meneer Perrels hoopt dat meer bewoners of wijken in Flevoland voor een groen dak of gevel kiezen. ‘’Meerdere buren zijn enthousiast en oriënteren zich op een subsidieaanvraag bij de provinciale subsidieregeling groene daken. Hierbij kan Energieloket Flevoland je van advies voorzien.’’ En een groen dak helpt ook bij het voorkomen van hittestress in je woning als we weer hele warme dagen krijgen.

Voor meer informatie en onafhankelijk advies ga je naar de website: www.energieloketflevoland.nl.Onze Ambassadeurs