Provincie neemt andere rol in beschermen en versterken Gooise natuur

Geschreven door Redactie
Provincie neemt andere rol in beschermen en versterken Gooise natuur

Noord-Holland maakt geen deel meer uit van de stichting die het Goois Natuurreservaat bestuurt.

Op donderdag 7 april zette gedeputeerde Esther Rommel haar handtekening onder de uittredingsovereenkomst. De provincie blijft wel betrokken bij het beschermen en versterken van het natuurreservaat.

Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap): “De Gooise natuur is een parel van de Noord-Hollandse natuur en ontzettend belangrijk voor de biodiversiteit. Bezoekers genieten volop van dit prachtige gebied, ook vanwege de cultuurhistorische waarde. We blijven daar ook in investeren. Nu en in de toekomst.”

De provincie betaalt € 16 miljoen voor de uittreding en blijft in de toekomst verder investeren in de Gooise natuur. Dat staat in de uitvoeringsagenda die is opgesteld om de natuur te beheren en versterken. Daarnaast gaat € 1,4 miljoen naar het Goois Natuurreservaat om natuur te herstellen die lijdt onder een teveel aan stikstofuitstoot.

Het Goois Natuurreservaat is een natuurgebied van bijna 3.000 hectare dat ligt tussen Huizen en Hollandsche Rading. De provincie is sinds de oprichting in 1932 deelnemer aan de stichting die dit gebied beheert. Die rol ging de laatste jaren echter knellen.