Overlast voor treinreizigers vanwege werk aan station Almere Centrum

Al het treinverkeer van en naar station Almere Centrum is dit weekend stilgelegd vanwege werkzaamheden en dat zorgt voor overlast bij treinreizigers.

Het station krijgt een facelift en het werk daarvoor is vorig jaar oktober al begonnen. Dit weekend moet er zo veel gebeuren dat de perrons en de sporen niet meer toegankelijk zijn.

Zo wordt de hal aangepakt en de liftschachten op hun plek gehesen, tegelzetters zijn de wand- en vloertegels aan het vervangen en de stellingbouwers verplaatsen de steigers en werkvloeren zodat de schilders het station onder handen kunnen nemen. Het schilderen van het dak is een ingewikkelde klus, omdat het bestaat uit een grote buizenconstructie. Harro Homan van ProRail: "Het is een gigantische klus waar we het hele weekend mee bezig zijn. De rode kleur van het dak blijft, want die past bij Almere Centrum".

De treinen rijden dit weekend niet maar je kunt nog wel van de centrumzijde van het station naar de achterkant. Via een tunnel die gevormd wordt door twee zeecontainers loop je onder de werkzaamheden door. Homan: "Reizigers worden begeleid en het is goed te zien waar gewerkt wordt en waar niet." Maar dat valt nogal tegen vindt een passant. "Ik had meer borden verwacht, maar voor de rest ziet het er mooi uit."

Een enkele reiziger weet niet dat er geen treinen rijden, maar dat er bussen worden ingezet. "Nee, dat wist ik niet en ik vind het erg lastig", zegt een oudere mevrouw gehaast. "Maar ik ga nu op zoek naar de bus naar Amsterdam."

In het weekend van 30 oktober gaat het treinstation opnieuw een weekend dicht voor afrondende werkzaamheden aan de kap en de zonnepanelen. Het is de bedoeling dat de renovatie van het station in het voorjaar klaar is.