Recept van de week: Romige parmezaanse kip pasta.

Geschreven door Redactie
Recept van de week: Romige parmezaanse kip pasta.

Deze romige Parmezaanse kip pasta is DE beste pasta voor elke avond van de week.

Licht gepaneerde parmezaanse kip, gebakken tot ze goudbruin en krokant is. De kip wordt geserveerd op een grote kom met romige, op het zuiden geïnspireerde cajun-pasta. Elke hap is gelaagd met een pittige smaak, paprika, knapperige kip en romige pasta. Het is de gemakkelijkste, meest romige kom pasta die chique genoeg is voor het weekend, maar gemakkelijk genoeg om elke avond van de week te maken. En nog belangrijker, het is heerlijk ... vooral met een extra scheutje Parmezaanse kaas eroverheen!

Ingrediënten:

- 500 gram Kipfilet
- 1 kopje Panko
- 1 1/2 kopjes geraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- zout en zwarte peper
- 500 gram pasta penne
- 1 middelgrote gele ui
- 2 paprika's
- 3 teentjes knoflook
- 3-4 theelepels cajun-kruiden
- gemalen rode pepervlokken
- 2 kopjes melk
- 1/2 kopje slagroom of kokosmelk uit blik
- 250 gram roomkaas
- 2 eetlepels gehakte verse peterselie

1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.

2. Plaats ondertussen de Panko en 1/2 kopje Parmezaanse kaas in een ondiepe kom. Haal beide kanten van de kip door de panko en druk met je vuist om de kip goed te laten hechten. Leg de kip op een bord. Opzij zetten.

3. Om de pasta te maken. Verhit 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en kook tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de paprika en knoflook toe, kook nog 5 minuten tot de paprika's zacht zijn. Roer de cajun-kruiden erdoor met de rode pepervlokken, zout en peper erdoor. Kook nog een minuut, tot de kruiden geurig zijn, giet dan de melk en room erbij. Voeg de roomkaas toe. Klop tot een gladde massa. Breng de saus zachtjes aan de kook en kook 5-8 minuten, tot hij iets dikker is geworden.

4. Om de kip te koken. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en kook in 3-4 minuten goudbruin. Draai de kip om en bak tot ze goudbruin is aan de andere kant, 3-4 minuten. Leg op een snijplank en breng op smaak met zout. Snijd in dunne reepjes.

5. Roer de parmezaan erdoor aan de saus. Gooi de pasta erdoor en kook 3-5 minuten, haal van het vuur en roer de peterselie erdoor.

6. Verdeel de pasta over de borden en leg er plakjes kip op. Eet smakelijk!