Bijna één op tien Nederlanders neemt huisdier in afgelopen jaar

Geschreven door Redactie
Bijna één op tien Nederlanders neemt huisdier in afgelopen jaar

Kat is het favoriete huisdier.

Het afgelopen jaar stond in het teken van thuis zijn: voor velen de ideale gelegenheid om een dier in huis te nemen.

Maar liefst 1,4 miljoen Nederlanders hebben het afgelopen jaar een huisdier aangeschaft en bijna 240.000 zijn van plan dit nog te doen. Het populairste maatje is de kat (37%), gevolgd door de hond (34%) en de vogel (17%). Dit blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise onder 1.000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Vooral generatie Z (geboren tussen 1996 en 2010) en millennials (geboren tussen 1980 en 1995) zijn in het afgelopen jaar eigenaar geworden van een huisdier. Deze generaties zijn normaalgesproken veel van huis vanwege studie of werk. Dat is ook de reden waardoor veel van hen geen tijd hebben een huisdier te verzorgen. Nu veel bedrijven hun medewerkers ook in de toekomst thuis laten werken zal betekenen dat meer mensen tijd en aandacht hebben voor een huisdier.