Je kleding een nieuw leven geven

Je kleding een nieuw leven geven

Impactvolle manieren om gebruikte kleding te recyclen en opnieuw te gebruiken.

Vaak vraag je je weleens af wat je nou moet doen met al die kleding die je niet meer past of al is versleten.

Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om bewust en duurzaam om te gaan met wat je niet langer wilt of nodig hebt. Hier zijn een paar manieren waarop je jouw kleding een tweede leven kan geven en impact kunt maken.

Kledingruil met vrienden en familie

Wat is er leuker dan je dierbaren uit te nodigen voor een traditionele kledingruil? Laat iedereen minstens 5-10 kledingstukken meenemen die ze niet meer dragen en die nog in goede staat zijn. Zet wat hapjes en drankjes klaar en laat het feest beginnen! Je kunt de verwachting zelfs verhogen door vooraf wat foto's te maken van wat je weggeeft! Iedereen gaat naar huis met een nieuwe garderobe.

Maak er iets nieuws van

Verander je kleding in iets anders functioneels, of dat nu een vloerkleed, quilt of boodschappentas is. Je kunt je oude overhemden gemakkelijk veranderen in een vloerkleed door te weven. In het slechtste geval? Gebruik je ze als vodden in huis. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te wassen en opnieuw te gebruiken, en gratis. Ben je handig met een naald en draad kan je zelfs van het textiel compleet nieuwe kleding stukken maken.

Verzenden en doorverkopen

Als de stukken die je wilt weggeven nog labels hebben of amper gedragen zijn, kun je ze snel op een site zoals marktplaats of facebook gooien en geld verdienen zonder ooit je huis te verlaten. Het enige wat je hoeft te doen is het item te verzenden.