Internationale Countrymuziek dag

Geschreven door Redactie
Internationale Countrymuziek dag

Trek je laarzen aan, zet je hoed op want het is Countrymuziek dag!

Gitaren, line dancing, dit is de dag om je even helemaal te laten gaan op countrymuziek. Luister bij voorbeeld naar muziek van Ilse de Lange, Nederlands beste countryartiest. Er zijn twee verhalen die vertellen hoe Countrymuziek dag is ontstaan. Volgens het internet is de dag ontstaan in de jaren vijftig. Maar volgens International Country Music Day Organization blog is de Dag in 2003 opgericht. Maar wie heeft er nu echt gelijk? Geen idee, en het maakt eigenlijk ook helemaal niks uit want het doel is en blijft hetzelfde: wereldwijd artiesten, muzikanten en fans van de countrymuziek bij elkaar brengen. En natuurlijk om de muziek te promoten.

De datum 17 september is niet zomaar uitgeroepen tot Internationale Countrymuziek dag. Op 17 september 1923 werd Hank Williams Senior geboren. En hij was één van de meest invloedrijke countrymuziekartiesten van de 20e eeuw. Niet voor niets dus dat 17 september de dag is om de countrymuziek te vieren! 

Onze Ambassadeurs