Vrijwilligers gezocht inzameling week Leger des Heils

Geschreven door Redactie
Vrijwilligers gezocht inzameling week Leger des Heils

In deze moeilijke tijden is hulp voor de meeste mensen meer nodigen dan ooit tevoren. Meerdere mensen worden moeten meer op zich zelf zijn in deze tijd, maar niet iedereen redt het alleen. Het Leger des Heils doet er alles aan om zorg en de mensen ook ondersteuning te geven, want contact en directe hulp is zeker nodig.

Ongeveer 100 kamers

Het Leger des Heils heeft door heel Nederland zo’n honderd buurthuiskamers; die er zijn voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Mensen kunnen hier voor bijna alles terecht zoals een warm kopje koffie of thee met een spelletje tussendoor en ook voor maaltijden en gesprekken. Ook kun je hier terecht voor 2e hands kleding. Er worden op steeds meer plekken ook schuldhulp en huiswerk begeleiding gegeven met ook nog andere activiteiten.

Socialer worden

 Het doel van het Leger des Heils is mensen die niet bepaald sociaal zijn juist zich eruit te halen en ze helpen om socialer te worden. Sowieso is dit voor mensen met een minden bestedingsruimte een goede plek, want in de buurthuiskamers kunnen de buurtbewoners elkaar leren kennen waardoor hun sociale vaardigheid om hoog gaat.

Inzameling week

 Het grootste deel van de buurthuiskamers word geen geld aan gegeven, waardoor het eigenlijk bestaat door de giften en donaties. Het Leger des Heils wilt daarom een landelijke collecteweek organiseren. Het vindt plaats vanaf 28 november t/m 4 december. Er is veel hulp nodig van vrijwilligers dus als je wilt meehelpen kan je je aanmelden via https://www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger