Tips voor (startende) ondernemers

Geschreven door Redactie
Tips voor (startende) ondernemers

HIer zijn een paar tips die de krant heeft gegeven Om als startende ondernemer te beginnen

1. Inhoud is belangrijker dan imago

Wanneer je zorgt dat je inhoud goed is dan maak je al snel verschil. Veel mensen richten zich voornamelijk op hun imago, terwijl het jouw klant vooral gaat om hoe goed jouw product of dienst is.

Zorg dat je inhoud goed is en je stijgt al snel boven de anderen uit.

2. Gebruik begrijpelijke taal

Jouw klanten zijn mensen, dus zorg dat je als een mens schrijft. Wanneer je tegen mensen in je omgeving praat dan doe je dat ook niet met allemaal moeilijke en ingewikkelde termen en constructies. Communiceer zoals je dat in een normaal gesprek ook zou doen, het is namelijk de bedoeling dat je toekomstige klant verder leest zonder dat het te veel moeite kost. De lezer heeft namelijk vast wel iets anders te doen dan worstelend door jouw teksten heen te gaan!

3. Focus je op jouw kwaliteit

Om op het gebied van samenwerken te blijven, hou je bezig met wat jou het meeste oplevert! Wanneer jij 5 uur bezig bent met een taak, terwijl je die kunt uitbesteden aan iemand die er misschien 1 uur over doet dan is dat echt zonde van jouw tijd! Gebruik jouw tijd voor dingen waar jouw expertise liggen, dat is waar jij het geld mee gaat verdienen. Zoek goede partners, spreek eerlijke tarieven af en besteed het uit!

4. Lever wat je zelf zou willen hebben

Wanneer je een product of dienst levert die jij zelf ook zou willen hebben (als je de behoefte van de klant hebt) dan maakt het jouw proces een stuk eenvoudiger. Je kunt makkelijker verkopen, je verhaal op netwerkbijeenkomsten is simpeler en het schrijven van je teksten gaan ook een stuk sneller. Bij iedere stap denk je “Wil ik dit zelf hebben, gebruiken, lezen, etc.”?

5. Succes kost tijd, veel tijd!

Wanneer je om je heen kijkt naar succesvolle mensen en ondernemingen dan zie je alleen het resultaat van NU. Je ziet niet hoeveel uren er nodig zijn geweest om hier te komen, de bergen en dalen heb je geen benul van. Denk dus niet te makkelijk over succes, je behaalt het niet door tientallen uren ergens aan te besteden en dan de beste te zijn. Dit kost tijd, heel veel tijd. Na duizenden uren begin je resultaat te zien, dus ga voor de lange termijn!


Wil je meer tips Lees dan de krant van september!