Vandaag vieren wij wereld Dierendag!

Geschreven door Redactie
Vandaag vieren wij wereld Dierendag!

Werelddierendag, de dag waarop alle dieren extra aandacht verdienen!

In 1929 vonden dierenbeschermers het tij d dat er stil werd gestaan bij dierenwelzijn. Toen is 4 oktober uitgeroepen tot werelddierendag. Waarom 4 oktober? Omdat dit de sterfdag is van Franciscus van Assisi. Hij bekommerde zich om het lot van arme mensen, maar ook om natuur en dieren. De eerste Dierendag werd gevierd op 4 oktober 1930.

Sindsdien wordt er van alles uit de kast gehaald om een waar feestje te vieren met huisdieren. Een nieuw speeltje, lekkere kluif of een heerlijk zacht kussen. Dierendag is dé dag om je huisdier even extra te verwennen. Gelukkig is het voor veel huisdieren iedere dag Dierendag. Dierendag is natuurlijk niet alleen voor de huisdieren, maar voor alle dieren, en dus ook voor de dieren die het minder makkelijk hebben. Zij verdienen ook extra aandacht. Misschien nog wel een beetje meer. De dierenbescherming vraagt met de campagne ‘Help ons redden’ aandacht voor dieren in nood. Wil jij op dierendag iets extra’s doen voor alle dieren? Help de dierenbescherming redden en vul het donatieformulier in op: www.dierenbescherming.nl/dierendag.