Wat te doen in Bergen?

Wil je kunst proeven en cultuur ervaren, bezoek dan museum Kranenburgh, CineBergen of het Sterkenhuis. De prachtige Ruïnekerk in het centrum is niet te missen.

In oktober wordt het door dorp jaarlijks 10 dagen lang overspoeld door kunstenaars, tijdens de bekende Kunst10daagse. Tijdens dit evenement staat alles in het teken van de kunsten, van bijzondere exposities tot kunstzinnige wandelingen, van workshops tot kunstveilingen. Bergen ligt midden in het Noord-Hollands duingebied. Huur eens een fiets bij een een van de fietsverhuurders en ontdek dit prachtige natuurgebied. Op 5 kilometer afstand vind je het kustdorp Bergen aan Zee, waar je heerlijk de zeelucht kunt opsnuiven.

Winkelen

Shoppen in stijl, dat doe je in Bergen! Mooie winkels, chique boutiques en een fantastische warenmarkt op zaterdag rond de Ruïnekerk, je vindt het hier allemaal. In het compacte centrum ligt alles op loopafstand en kun je heerlijk shoppen. Snuffel in het boekenaanbod van de Eerste Bergensche Boekhandel of Boekhandel Thomas of steek je in het nieuw bij de geweldige winkel Tally Ho. Tip: bij Drieënhuizen, supermarkt Deen, de boekhandels en museum Kranenburgh vind je VVV-plattegronden en andere leuke drukwerken waarmee je Bergen kunt ontdekken.

Eten en drinken

Bergen en Bergen aan Zee bieden je ruime keuze als je op zoek bent naar een fijne culinaire beleving. Geniet onder het genot van een hapje en drankje bij de Duinerij van een zonsondergang in Bergen aan Zee of flaneer langs de terrasjes in Bergen en plof neer bij je favoriete restaurantje rond de Ruïnekerk of aan het Plein, zoals Fabels en de Oude Prins.

Overnachten

Met zoveel te beleven wil je natuurlijk graag blijven slapen. Geniet van de luxe van hotel Blooming, gelegen in de duinen, van Huize Glory op het Russenduin of Hotel Prins Maurits in Bergen aan Zee of de diverse prachtige boutiquehotels, zoals Hotel Zee Bergen en Villa Kranenbergh. Ben je op zoek naar een vakantiewoning of B&B? Deze vind je zeker ook in Bergen en Bergen aan Zee.

Praktisch

In een groot deel van Bergen en Bergen aan Zee is parkeren het hele jaar door betaald. Je kunt je auto overdekt parkeren onder supermarkt Deen, of ergens in het dorp op de betaalde parkeerplaatsen. Bergen is goed bereikbaar met bus 6 vanaf station Alkmaar. In de zomer rijdt de bus door naar Bergen aan Zee. De overige dorpskernen zijn bereikbaar met de buurtbus, kijk ook op 9292.nl.

Ben je op zoek naar meer informatie? Je kunt ons bereiken via mail of telefoon: info@vvvweb.nl of 072-5114284. Neem ook eens een kijkje op onze webshop.Onze Ambassadeurs