De maand van Halloween!

Geschreven door Redactie
De maand van Halloween!

Spooktober!

Het is oktober, ook wel de maand waarin Halloween wordt gevierd! Halloween heeft vele verhalen waaruit het is voortgekomen. Eén van die verhalen was dat vroeger in kleine dorpjes midden in het bos mensen samenwoonden, maar rond de dagen van Halloween dachten mensen dat de monsters en spoken ze zouden opeten en laten verdwalen. Wat mensen toen begonnen te doen is veel verlichting plaatsen waardoor mensen makkelijk de weg terug zouden kunnen vinden.

Vroeger dachten sommige mensen ook dat ze opgegeten zouden worden door monsters. Eén van de manieren waarop ze daaraan probeerde te ontsnappen is zichzelf verkleden als monster en andere soorten enge figuren waardoor monsters en spoken dachten dat ze één van hen waren.

Wat mensen vroeger ook vaak deden is maankoekjes bakken zodat wanneer de monsters of spoken langskwamen ze iets anders hadden om te eten in plaats van mensen.

Maar dat zijn maar een aantal van de vele verhalen van waar Halloween uit is ontstaan. Nu is het een leuk feest geworden waar mensen zich verkleden als monsters, karakters of andere leuke dingen en van deur naar deur gaan om snoep te vragen! Er worden ook Halloween feestjes gehouden en ook grote griezelige evenementen bijvoorbeeld Scare Me die naast hun andere horroravonden ook een speciale avond op Halloween organiseert waar de bezoekers zelf ook verkleed mogen!