Kies zorgvuldig je paraplu uit

Geschreven door Redactie

Er zijn meerdere soorten paraplu’s maar welke paraplu is nou het beste? Kies er een uit waar je het meest aan hebt.


Als allereerst kun je kijken naar het formaat van de paraplu die je nodig heb. Er zijn namelijk 2 soorten formaten qua diameter. De ene is ongeveer 100 cm diameter, de ander is wat groter en dus 130 cm diameter die in principe voor 2 personen geschikt is. De 100 cm diameter kan je het best voor 1 persoon gebruiken. Qua constructie zijn er ook 2 soorten paraplu’s namelijk de zogeheten ¨lange¨ paraplu en er is ook een ¨opvouwbare¨ paraplu. De lange paraplu kan ook in- en uitgeklapt worden alleen heeft de lange paraplu geen telescopische steel zoals de opvouwbare die heeft. De telescopische steel zorgt er namelijk voor dat de paraplu makkelijker meegenomen kan worden bijvoorbeeld als vrouw zijnde in de handtas. Het nadeel van een lange paraplu is als hij ingevouwen is dat hij dan alsnog een lengte zal behouden van ca. 80 tot 105 cm afhankelijk van het model. Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel zo heeft de lange paraplu ook zijn voordeel en dat is dat er minder bewegende delen aan zitten dan een opvouwbare paraplu en er dus minder stuk kan gaan. De onderdelen op een opvouwbare paraplu zijn vaak ook wat dunner dus automatisch minder stevig.


Onze Ambassadeurs