Wereld vriendelijkheid dag

Geschreven door Redactie
Wereld vriendelijkheid dag

Stel je voor dat je een dagje op pad gaat en de vuilnisbak van je buurman is omgevallen.

In plaats van het te negeren en de wind er een zooitje van te laten maken, raap je het op en brengt het terug naar de hoek. Drie andere buren merken het op en geven je een glimlach en een knikje op weg naar hun werk.

Een van die buren ziet een gestrande automobilist langs de kant van de weg staan op weg naar zijn werk. Hij herinnert zich jouw attentheid en biedt assistentie aan de gestrande chauffeur. Verschillende voorbijgangers merken het op.

Op een kantoor worstelt een vrouw met een papierstoring. Ze heeft een vreselijke dag gehad. De klant heeft gewacht, maar ze herinnert zich de gestrande chauffeur die ze eerder op de dag passeerde. De klant laat de kantoormedewerker weten de tijd te nemen. Iedereen heeft een slechte dag.

We hebben allemaal het potentieel om elkaars leven te verbeteren door begrip en vriendelijkheid. Of het nu een vriend, familielid, collega of vreemdeling is, ons vermogen om onze menselijkheid te tonen zou geen limiet moeten hebben.

Laat op Wereld Vriendelijkheid dag je medeleven helder schijnen. Laat je ook betrappen op het tonen van zoveel mogelijk vriendelijkheid.

Voor meer inspiratie over het leiden van een vriendelijk leven heeft Orly Wahba een boek geschreven en haar organisatie Life Vest Inside produceerde een korte film genaamd Kindness Boomerang.