Dieren die onschuldig ogen, maar dat eigenlijk niet zijn

Geschreven door Redactie
Dieren die onschuldig ogen, maar dat eigenlijk niet zijn

Het zijn niet altijd roofdieren die een gevaar zijn, soms zijn het juist degenen die de prooi zijn.

Die voelen zich dan bedreigd en gaan zichzelf verdedigen. Welke dieren zijn dat dan? Hier zijn een paar dieren waar je voor moet uitkijken in de natuur.

Padden en kikkers

In sprookjes zie je wel dat prinsessen een kikker kussen die dan in een prins veranderd. Echter kan je in het echt beter ver van deze amfibieën vandaan blijven. Er zijn namelijk veel giftige soorten, die ook nog eens heel klein zijn waardoor je ze snel over het hoofd ziet. Sommige kikkers bevatten stoffen, deze stoffen worden door de hele wereld gebruikt om giftige projectielen van te maken. Deze projectielen worden dan gebruikt tijdens het jagen.

Eekhoorns

Eekhoorns zijn mild gestemd en leven in veel parken. Toch is het beter om ze niet te voeren. Ze kunnen namelijk snel boos worden en dan gaan ze bijten. Ze zijn niet giftig, maar hun beet bevat wel ziektes zoals salmonella en hondsdolheid. Pas daarom goed op met wat je doet als je er toevallig één tegen komt.

Ganzen

Als ze lekker rustig aan het zwemmen zijn, of ze waggelen over straat zien ze er niet gevaarlijk uit. Je zou niet veel verwachten van deze dieren. Maar ganzen hebben een uitstekend territoriuminstinct en zijn heel agressief. Soms worden ganzen zelfs gebruikt in plaats van waakhonden om gebieden te bewaken. Probeer ze daarom te vermijden, niet te voeren en kom niet te dichtbij. Je wilt natuurlijk niet dat er ééntje achter je aan rent.