Fysio MC Waterland geopend in modern MC Waterland

Geschreven door Redactie
Fysio MC Waterland geopend in modern MC Waterland

Het nieuwe Medisch Centrum is ruim opgezet en toegankelijk voor alle inwoners van Zeewolde.

Er zijn verschillende disciplines aanwezig, zoals drie huisartspraktijken; apotheek; Coloriet met wijkverpleegkundige; Podocare; psychologie praktijk; diëtiste; mondhygiëniste. Ook het St Jansdal ziekenhuis is hier gevestigd met een poli en een röntgenafdeling.

FYSIO MC Waterland is de nieuwe naam van Fysiotherapie Medisch Centrum en al jarenlang een begrip in Zeewolde. Praktijkeigenaar Andert van Steenoven werkt al ruim 5 jaar aan dit project samen met de huisartsen Monique Bongers; Mirjam Knies en Audrey Pereira. Door heel intensief samen te werken is dit project tot stand gekomen in nauw overleg met de andere zorgverleners en ook de gemeente Zeewolde. Ze zijn er dan ook heel trots op dat MC Waterland nu ook echt is gerealiseerd.

Andert is zelf actief als fysio en manueel therapeut en heeft zich ook als ondernemer in de zorg ontwikkeld. “We zijn begonnen met samen te bedenken wat wij willen, waar we voor staan en wat Zeewolde nodig heeft aan zorg. Zo hebben wij onze Missie en Visie ontwikkeld en hebben we professionele adviseurs ingehuurd om het plan concreet te maken. We zijn ruim 4 jaar met dit proces bezig geweest voordat de eerste steen werd gelegd.”, vertelt Andert trots.

Andert van Steenoven laat zijn droom uitkomen en daarmee is voor iedereen in Zeewolde zeer professionele fysiotherapie en medisch fitness toegankelijk geworden. “Zonder samenwerking met al die zorgverleners was dit nooit tot stand gekomen. De verschillende disciplines willen deze samenwerking vormgeven in MC Waterland en daar kunt u als patiënt van profiteren.”

Behalve gespecialiseerde zorg staat MC Waterland voor de volgende kernwaarden:

Aandacht: aandacht betekent dat zij respectvol en zonder vooroordelen luisteren naar mensen en naar al hun hulpvragen, met als doel gezondheid te bevorderen. Verbinding: verbinding staat voor intensief samenwerken met andere zorgverleners en voor een goede connectie met de patiënten. 

Dichtbij: dichtbij staat voor bereikbaarheid en toegankelijkheid van goede zorg voor alle mensen.

Vernieuwing: we zijn met passie gericht op goede zorg, nu en in de toekomst.

Fysio MC Waterland heeft een enorme upgrade gekregen en is nu een zeer moderne praktijk in Zeewolde. De praktijk heeft een eigen wachtruimte en een balie met backoffice die nu ook voortdurend bezet is tussen 8:00 – 17:00 uur. Er zijn ruime behandelkamers en een prachtige oefenzaal/revalidatie ruimte met speciale trainingsapparatuur uit Amerika geïmporteerd. Met deze apparatuur kunnen ze gespecialiseerde oefenprogramma’s maken voor iedereen die gezonder en fitter wil worden. Voor fysiotherapie kun je je gewoon aanmelden door te bellen naar 036 - 522 6720 of het websiteformulier invullen via www.fysiotherapiezeewolde.nl, maar je kunt natuurlijk ook gewoon langskomen en een kop koffie in de wachtruimte nemen.

Gezondheid en fitheid verbeteren met persoonlijk trainingsprogramma

Heb je geen klachten maar wil je wel op een professionele manier je gezondheid en fitheid verbeteren, dan kan dat ook. Met een abonnement kun je ook gebruik maken van deze moderne professionele programma’s. In deze programma’s wordt gebruik gemaakt van geavanceerde trainingsapparatuur. De fysiotherapeuten en sportinstructeurs zijn speciaal opgeleid om iedereen hierin persoonlijk te begeleiden. Of je artrose hebt of een aandoening, het maakt niet uit want er wordt gebruik gemaakt van de specialistische kennis om ook dan een trainingsprogramma op maat te maken.

Het team van fysiotherapeuten is uitgebreid en er zijn verschillende specialisaties aanwezig waaronder: manuele therapie; sportfysiotherapie; bekkenfysiotherapie; psychosomatische fysiotherapie; revalidatie na operatie; echografie; dry needling en zoals genoemd medisch fitness.

Wil jij kennismaken, de praktijk bezichtigen of te weten komen of FYSIO MC Waterland wat voor jou kan betekenen? Kom dan langs! De koffie staat voor je klaar. Voor een directe vraag kun je ook e-mailen naar info@ fysiotherapiezeewolde.nl.