3 Winterfruit en hun gezondheidsvoordelen

Het winterseizoen is misschien niet zo kleurrijk, maar het is bekend dat het een scala aan kleurrijke vruchten biedt die goed zijn voor je gezondheid.

Bovendien is seizoensfruit altijd het beste om te hebben, omdat het precies de voedingsstoffen levert die je lichaam nodig heeft voor het huidige klimaat. Koudere temperaturen kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals verkoudheid, virale infecties en een droge huid. Het opnemen van seizoensfruit in uw dieet tijdens de winter helpt de immuniteit te verbeteren en bevordert de algehele gezondheid om de problemen van het seizoen aan te pakken. Bovendien maakt het ruime aanbod ze in het seizoen betaalbaar.

1. Appels

Appels zijn rijk aan vezels en veel vitamines en mineralen. Ze bevatten pectine, wat de darmgezondheid bevordert. De antioxidanten in appels verminderen het risico op een hartaanval en diabetes. De vitamine C die erin aanwezig is, helpt de immuniteit te versterken.
 
2. Sinaasappels

De lichtzure en zoete vrucht bevat onder andere vitamine C, vezels, kalium, foliumzuur en thiamine. Het vitamine C-gehalte helpt het immuunsysteem te versterken om infecties te bestrijden en de gezondheid van de huid te bevorderen. Het consumeren van sinaasappels zou het risico op kanker en nierziekte verminderen. Het in sinaasappels aanwezige folaat helpt bloedarmoede te voorkomen.

3. Kiwi

Kiwi, een vrucht die het meest verkrijgbaar is tijdens de koude maanden, zit boordevol verschillende voedingsstoffen zoals vitamine C, ijzer, vezels en antioxidanten. Kiwi bevordert de gezondheid van de huid en voorkomt vroegtijdige veroudering van de huid. Ze bevatten ook mineralen zoals magnesium, kalium, calcium, fosfor, koper, zink en ijzer.


Onze Ambassadeurs