Upcycle bicycle hergebruikt restafval

Upcycle bicycle hergebruikt restafval

De ‘upcycle bicycle’ rijdt vanaf eind juni door het centrum van Alkmaar

Jongeren en volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt halen met de elektrische bakfiets koffieprut en andere groende grondstoffen op bij Alkmaarse restaurants en ondernemingen. Het afval van ondernemers levert zo een bijdrage tegen verspilling van grondstoffen. Wethouder Christian Braak was nieuwsgierig naar het initiatief.

Met de fiets wordt het groene afval naar moestuinen en een pluktuin gebracht. Daar wordt het afval verwerkt tot compost. De Innovatieraad Alkmaar is mede-initiatiefnemer van dit evenement. De gemeente, ondernemers en bewoners worden door deze raad samengebracht om de Sustainable Development Goals (SDG) te halen in de regio Alkmaar.

Zonder de 28 deelnemende ondernemers was de uitvoering niet mogelijk. Gezamenlijk zetten zij de schouders onder de uitdagingen van de toekomst en streven zij de circulaire doelstellingen na.

Er zijn plannen om met nog meer waardevolle stromen om te zetten tot een nieuw product. Bijvoorbeeld, zeep, scrub, oesterzwammen of bitterballen. Daarmee bevorderd de circulariteit in Alkmaar.

Wil jij met jou horecazaak meedoen met de upcycle bicycle? Vul dan het formulier in op de website.

Wil jij meedenken over circulariteit en duurzaamheid in Alkmaar? Kijk dan eens op de website van de innovatieraad.