Leuke weetjes over Nederland

Geschreven door Redactie
Leuke weetjes over Nederland

Ontdek met deze interessante en leuke weetjes over de Nederlandse cultuur.

Nederland is een van de dichtstbevolkte landen van Europa

De kleine omvang van Nederland maakt het zelfs het dichtstbevolkte land van Europa, dankzij de huidige bevolking van meer dan 17 miljoen (per juli 2019). De dichtheid is 508 mensen per vierkante kilometer. Ter vergelijking: het Verenigd Koninkrijk heeft een bevolkingsdichtheid van slechts 277 inwoners per vierkante kilometer. Ruim 45% van de totale bevolking van Nederland woont in de Randstad, die de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht vormt.

2. Nederlandse mannen zijn de langste ter wereld

Nederlandse mannen zijn door de jaren heen in meerdere onderzoeken als de langste mensen ter wereld uitgekomen, gemiddeld 1,83 m. De vrouwen bleken ook lang te zijn, met een gemiddelde lengte van 1,69 m, waardoor ze als de langste alleen verloren van vrouwen in Letland. Enkele theorieën voor de groeispurt in Nederland zijn natuurlijke selectie, universele gezondheidszorg en een kaasrijk dieet!

3. Amsterdam alleen al heeft meer dan 1.200 bruggen

Bruggen zijn een nietje in Amsterdam, dankzij de grachten en waterwegen die het grootste deel van de stad innemen. Sommige bruggen zijn historisch, sommige zijn 's nachts verlicht en ze zijn allemaal prachtige bezienswaardigheden om te zien. Reizigers kunnen zelfs het kruispunt van de Reguliersgracht en de Herengracht bezoeken om 15 bruggen tegelijk te zien.


Onze Ambassadeurs