De Oostvaardersplassen

Geschreven door Redactie
De Oostvaardersplassen

Moeras, riet, water, vogels en nog veel meer!

De Oostvaardersplassen is een groot natuurgebied dat ligt tussen Almere en Lelystad, en is het grootste moeras in Nederland! Er zijn paden om te wandelen en speciale paden om te mountainbiken om zo het natuurgebied te kunnen verkennen. Kortom het is een prachtig natuurgebied voor jong en oud. Zo kan je er bijvoorbeeld het SPOT festival vinden, verschillende sportevenementen, excursies en themadagen! Voor de jonge kinderen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs zijn er ook lesprogramma’s. Hier leer je allerlei leuke weetjes over de Oostvaardersplassen.

Mocht je honger hebben na alle beweging, dan kan je daarna ook heerlijk eten en drinken. Er is namelijk een leuk restaurant, genaamd het Paviljoen de Oostvaarders. Je kunt daar terecht voor heerlijke koffie, high tea, borrelen. Ook is er een winkeltje te vinden waar je terecht kunt voor natuurboeken, souvenirs en cadeaus om mee terug naar huis te nemen! 

Onze Ambassadeurs