Waar moet je op letten als je een plaat gaat kopen

Geschreven door Redactie
Waar moet je op letten als je een plaat gaat kopen

Platen afspelen is erg leuk maar je wilt wel dat er een beetje kwaliteit geluid uit je speakers komt

Zodra je in een winkel bent om tweedehands platen te kopen moet je op een paar dingen letten

Vorm

Pak de plaat uit de hoes en kijk naar de vorm van de plaat, is het verbogen? Zitten er geen grote golven in de plaat? Mocht dat zo zijn, leg de plaat dan terug in het schap. Is de plaat mooi recht. Neem het dan mee en kun je naar hartenlust genieten van je aanwinst

De groeven

Een plaat produceert geluid doordat de naald over de groeven heen trekt. Stel je voor vroeger heeft iemand een plaat heel veel gedraaid. Dan is de kans erg aanwezig dat de groeven minder goed en diep zijn dat als je ze nieuw koopt. Dat heet grijsgedraaid. Die naam komt ervan dat de groeven een beetje een grijze kleur geven. Daardoor kan je makkelijk zien of de plaat nog een goede kwaliteit heeft.

Dus zorg ervoor dat de platen die je koopt van goede kwaliteit zijn. Dan klinken ze ook goedOnze Ambassadeurs