Zo maak je heerlijke caprese stokjes

Geschreven door Redactie
Zo maak je heerlijke caprese stokjes

Ingrediënten:

  • Snoeptomaatjes;
  • Kleine bolletjes mozzarella;
  • Pesto;
  • Wat druppels balsamicoazijn;
  • Prikkertjes;
  • 30 gr pijnboompitten;
  • 1 teentje knoflook;
  • 50 gr parmezaanse kaas;
  • 4 eetlepels of meer extra vierge olijfolie;
  • 30 gr verse basilicum;
  • Snuf zwarte peper.

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter lichtjes in een pannetje. Laat ze afkoelen op een bordje. Doe de knoflook, kaas en geroosterde pijnboompitten en de blaadjes basilicum in de keukenmachine en maal tot een groene massa. Voeg de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door. De pesto moet niet te droog zijn, maar ook niet te olieachtig. Breng de pesto op het laatst op smaak met een beetje zwarte peper. Zout is vaak niet nodig omdat de Parmezaanse kaas al zout is van zichzelf. Heb je pesto over dan kan je dit heel goed bewaren in een schoon glazen potje. Wel goed aanduwen in het potje en dan een laagje olijfolie eroverheen. Zorg dat de pesto helemaal bedekt wordt, dan de deksel goed dichtdraaien op het potje. Dan kun je de pesto zeker 2 weken goed houden in de koelkast.