Centraal QR-Checkpoint in het Waaggebouw

Geschreven door Redactie
Centraal QR-Checkpoint in het Waaggebouw

Vanaf 25 september 2021 kunnen alle indoor dining, evenementen en kunst- en culturele vertoningen (zoals in bioscopen en theaters) alleen worden betreden met een coronaticket.

De gemeente Alkmaar en horecaondernemers hebben afgesproken om vanaf zaterdag een centrale QR-checkpoint in te richten op het Waagplein.

Op vrijdag tussen 20:00 en 23:30 uur en op zaterdag tussen 18:00 en 23:30 uur wordt in het Waaggebouw een centraal QR-checkpoint geopend om de CoronaCheck-applicatie en ID te controleren. Vanwege de verwachte files op 7 en 8 oktober is het punt op deze dagen geopend van 16.00 uur tot 23.30 uur. Bezoekers krijgen na de keuring een coronaticket in de vorm van een waterdichte stempel of speciale kleurband op hun handen. Zo kan iemand alle horeca in Alkmaar bezoeken.

Je kunt een coronakaart verkrijgen door een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of bewijs dat je hersteld bent van de corona via de CoronaCheck-app te laten zien.

Snelle test Voor wie geen vaccinatiebewijs heeft, komt er in het voormalige Oilily-gebouw van het Waagplein een extra sneltestpunt voor horecabezoeken. Bezoekers kunnen hier tijdens dezelfde openingstijden van het QR-checkpoint een zelftest doen en krijgen na gemiddeld 15 minuten de uitslag in de Coronacheck-app.