Verminderen van afval

Geschreven door Redactie
Verminderen van afval

Eenvoudige manier om jou wuitstoot van afval te verminderen.

Er wordt niet altijd stil gestaan bij hoeveel spullen er worden weggegooid. De hoeveelheid afval die wordt gecreëerd is uitermate hoog. Om een duurzame wereld te creëren moet de uitstoot zo veel mogelijk worden verminderd. De beste manier om al dat afval te verminderen, buiten recyclen om, is door minder producten te kopen en gebruiken die niet duurzaam, herbruikbaar of herstelbaar zijn.

Vermindering overmatige verpakkingen afval

Vermijd overmatig in plastic verpakte producten, pakketjes en zakken. Dit is een makkelijk en uitermate goede manier om minder afval te genereren. Op deze manier bespaar je energie en natuurlijke hulpbronnen. Ook wordt er zo gezorgd voor een vermindering van de vervuiling van onze natuur.

Hergebruik

Denk eraan dat niet elke product maar eenmalig gebruikt hoeft te worden. Probeer voordat je iets wilt weggooien na te denken of je het niet kan hergebruiken of voor andere doeleinden kan gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is: elke keer dat je naar de winkel boodschappen gaat doen, neem dan geen plastic tas maar een herbruikbare tas.

Door middel van deze denkwijze toe te passen wordt de uitstoot van afval minder en de wereld zal er dankbaar voor zijn. En als pluspunt zal je portemonnee er ook hartstikke blij mee zijn.