Dennis van der Zeijden foundation

Geschreven door Redactie
Dennis van der Zeijden foundation

Na het verlies van een onderbeen in 2007 ontwikkelde Dennis van der Zeijden zich tot een verdienstelijk golfer.

Hij behoorde tot de top van het golf voor gehandicapten en werd in 2012 zelfs uitgeroepen tot speler van het jaar. Dennis ontving een erepenning van de stad Almere. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn werk met de Dennis van der Zeijden foundation. Met deze stichting, die hij zelf oprichtte in 2009, probeerde hij lotgenoten via sportactiviteiten te motiveren en hun zelfvertrouwen terug te geven. En dat is gelukt. Tal van mensen met een fysieke beperking hebben de afgelopen jaren deelgenomen aan de verschillde clinics. Ze zijn o.a. wezen golfen, skiën, abseilen en wakeboarden. Helaas heeft Dennis zijn strijd tegen kanker verloren en overleed hij in 2012 op 42-jarige leeftijd.

Sander van der Zeijden, de jongere broer van Dennis, is vanaf het begin af aan betrokken bij de stichting en zet sinds 2013 het werk van Dennis en de stichting voort in de rol van ambassadeur en secretaris. Martin de Jong maakt het bestuur compleet en is de voorzitter van de stichting. De stichting bestaat 12 ½ jaar, een mooie mijlpaal! Zeker als je kijkt naar wat zij allemaal hebben bereikt. Want er komt veel meer bij kijken dan even een sportevenement organiseren.

Sander: “De stichting Dennis van der Zeijden foundation stelt zich ten doel om mensen met een fysieke beperking te motiveren en te stimuleren om actiever te bewegen. Wij organiseren uitdagende sportieve evenementen en clinics waarbij iedereen met een fysieke beperking kan deelnemen om kennis te maken met de sport en te ervaren dat er veel mogelijk is op sportief gebied. Verder ondersteunt de stichting diverse sportactiviteiten en geeft meerdere keren per jaar voorlichting bij bedrijven en instanties. Daarnaast ondersteunt de foundation individuen bij het realiseren van persoonlijke concrete sportieve ambities en/of het verbeteren hiervan.”

“Bij deze sportevenementen zorgen wij ook dat een groep van vrijwilligers en specialisten aanwezig zijn om onze deelnemers te assisteren. De fysieke uitdaging, het plezier ervan en het uitwisselen van de ervaringen staan hierbij voorop. Daardoor is de stichting ook een sociaal platform geworden waarbij deelnemers bij ons komen om van elkaar te leren. Wij motiveren onze deelnemers om hun grenzen te verleggen. Dat zijn vaak ook emotionele grenzen. We hebben de juiste mensen om ons heen om deelnemers te begeleiden. Het eerste evenement voor dit jaar is een feit! De inschrijving voor onze wintersport reis in 2022 is nu geopend. Alle oud deelnemers hebben zich al in kunnen schrijven. We kijken er allemaal enorm naar uit, dus wij hopen dat het door kan gaan en dat wij niet beperkt worden door maatregelen. Maar gezondheid staat natuurlijk voorop!

Martin: “Uiteraard vinden wij het belangrijk om het gedachtengoed van Dennis voort te zetten. Het doorzettingsvermogen wat Dennis ons liet zien geeft ons de drive en passie om verder te gaan. We blijven ons continu inzetten om voor mensen met een fysieke beperking, mooie uitdagende sport-clinics te organiseren.”

Sander en Martin zetten zich belangenloos in voor de Dennis van der Zeijden foundation als life-time broer en vriend van Dennis. Wil jij bijdragen met een donatie zodat Sander en Martin hun werk kunnen voortzetten en voor mensen met een fysieke beperking wederom mooie en uitdagende sportevenementen kunnen verzorgen? Elk bedrag is van harte welkom. Ga naar de website voor meer informatie: www.dennisvanderzeijden.nl

Of doneer rechtstreeks aan

Dennis van der Zeijden Foundation

IBAN is NL61 ABNA 0400 6017 02

t.n.v. Dennis van der Zeijden Foundation


Onze Ambassadeurs