Plaattaart met courgette, hummus en kaas

Geschreven door Roan Tooms

Deze plaattaart is voor 5 personen gemaakt als bijgerecht bij een kom broccolisoep.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol bladerdeeg of 6 losse vellen bladerdeeg;
  • 1 courgette;
  • Half bakje hummus met zongedroogde tomaten;
  • 40 gram geraspte 30+kaas;
  • 2 eetlepels varkensvlees spekjes of gerookte kipstukjes kan ook als je het mager wilt houden.
  • Peper;
  • 1 kleine rode ui;
  • 10 blokjes Apetina feta light;
  • 1 ei.

Bereidingswijze:

Rol de lap bladerdeeg uit. Heb je in plaats van een rol bladerdeeg, kleine velletjes, leg ze dan iets over elkaar heen met de randen zodat je ze met een vork kan hechten aan de andere vellen bladerdeeg.

Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden hete lucht.

Bak de spekjes lekker knapperig in een koekenpan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Als je gerookte kip gebruikt, snijd je deze even in stukjes.

Smeer de hummus over het bladerdeeg.

Snijd met een mandoline dunne plakjes courgette of snijd zelf dunne plakjes. Een mandoline is wel een aanschaf waard als je van dunne plakjes groentes houdt.

Snijd ook dunne plakjes van de rode ui met de mandoline.

Leg de plakjes courgette stapsgewijs naast elkaar op de hummus.

Vouw de randen van de bladerdeeg iets op.

Strooi een beetje peper over de schijfjes courgette.

Strooi vervolgens de geraspte kaas, de spekblokjes, rode ui en de verkruimelde feta over de courgette.

Kluts even het ei in een schaaltje en smeer hiermee de randen van de bladerdeeg in.

Schuif de plaat voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!!

Als je courgette niet lekker vindt kun je ook kiezen voor reepjes paprika, wortel of fijngesneden broccoli voor eroverheen.















Onze Ambassadeurs