De NPO radio 2 top 2000 komt er weer aan

Geschreven door Redactie

De top 2000. Voor heel veel mensen is het een echte traditie om ernaar te luisteren tussen kerst en oud en nieuw.

Maar hoe lang gaat de top 2000 al mee en wanneer is er weer een stemronde?

Historie

De top 2000 begon in het jaar De Top 2000 was oorspronkelijk bedoeld als een eenmalig initiatief rond de millenniumwisseling.[noot 1] Het idee was om het jaar 1999 uit en 2000 in te luiden met de beste 2000 liedjes ooit gemaakt. Aan luisteraars werd gevraagd om een lied waarbij ze een bepaalde herinnering hadden in te sturen via post of internet.

De top 2000 was origineel bedoelt voor de wisseling tussen 1999 en 2000. De radio wilde tussen kerst en oud en nieuw de 2000 beste nummers ooit gemaakt afspelen. Omdat het natuurlijk het jaar 2000 werd. Aan luisteraars van de radio werd gevraagd om liedjes waar ze bepaalde herinneringen bij hebben in te dienen zodat ze dat konden afspelen voor de luisteraars. Maar het was zo populair dat ze het jaar erna ook hebben gedaan en dit jaar is al weer de 22ste editie.

Stemmen

De eerste week van december is de stemweek. Je kunt de hele week via de site van NPO radio 2 stemmen. Ook kan dit via de app van radio 2.

Dus ga stemmen op jouw favoriete nummers en misschien hoor je ze wel tussen kerst en oud en nieuw.


Onze Ambassadeurs