Damkampioen Vitalia Doumesh ontvangt gouden Sportspeld

Geschreven door Redactie
Damkampioen Vitalia Doumesh ontvangt gouden Sportspeld

Op dinsdag 16 november speelde wethouder Dijkman op het stadhuis een potje dammen met Damkampioen Vitalia Doumesh.

Vitalia was op het stadhuis om de gouden Sportspeld van de gemeente Alkmaar in ontvangst te nemen. Zij werd afgelopen maand in Italië bij de landenwedstrijd Europees Kampioen Rapid Dammen en 3e bij het klassiek dammen.

Vitalia komt van oorsprong uit Letland en is op haar 30e naar Nederland verhuisd. Ze begon op haar 9e met de damsport en heeft al diverse prijzen in de wacht gesleept. Zo heeft ze meerdere medailles gewonnen bij Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen. Daarnaast is Vitalia verbonden aan het project Droomdamsters, een project om dammen onder vrouwen en meisjes te promoten. Het is een online damvereniging die dammen positief onder de aandacht probeert te brengen.

In Alkmaar zijn we trots op al onze sporters. Maar een topsportprestatie op Europees niveau is natuurlijk wel heel bijzonder. Daarom mag ik haar vandaag een gouden sportspeld opspelden.

Wethouder sport Pieter Dijkman

De sportspelden worden door de gemeente Alkmaar uitgereikt aan de (senior) sporters die een gouden medaille hebben gewonnen bij een Nederlands Kampioenschap, een medaille op een Europees/Wereldkampioenschap of Olympische Spelen of een bekerkampioenschap op het allerhoogste niveau.