Vandaag is het National French Toast Day

Geschreven door Redactie
Vandaag is het National French Toast Day

Elk jaar op 28 november genieten mensen wereldwijd van National French Toast Day.

Zowel thuiskoks als professionals maken een paar persoonlijke favorieten als het gaat om recepten voor wentelteefjes. De basis bestaat uit samengeklopte eieren en melk. Brood wordt in het mengsel gedompeld en goudbruin gebakken. Veel mensen voegen ook wat suiker, vanille en kaneel toe aan de basis.

De smaak van wentelteefjes kan worden opgefleurd met een scheutje verse sinaasappel of gevuld met gebakken appels en kaneel.

Maak wentelteefjes kindvriendelijk door het in lengte te snijden. Dompel de brood stukjes vervolgens in siroop. Vervang suikersiroop door een fruitpuree en stukjes vers fruit. En vergeet de slagroom niet!

Maak wentelteefjes als onderdeel van een uitgebreid ontbijt. Vries restjes in voor een gemakkelijk ontbijt later in de week. Ontbijten voor het avondeten. Deel je favoriete recepten voor wentelteefjes. Houd je van kaneel en vanille? Wat is de beste topping van fruit? Voeg appelboter of een andere jam toe. Deel je favoriete combinaties met #NationalFrenchToastDayOnsNieuws om op sociale media te posten.