Tips om je kerstboom te versieren als een professional!

Tips om je kerstboom te versieren als een professional!

We willen allemaal de perfecte kerstboom versieren met kerstballen, ornamenten en lichtjes die perfect op elkaar zijn afgestemd in een feestelijk en stijlvol geheel. In werkelijkheid is het echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Het versieren van een kerstboom is geen sinecure, vooral voor de perfectionisten onder ons, maar als je huis je trots en vreugde is en de boom het middelpunt van je huis is tijdens de feestdagen, dan redden we je met dit artikel.

1. Investeer in een kerstboom met goed kwaliteit.

Kerstbomen gemaakt van eersteklas materialen bieden stevige en betrouwbare ondersteuning voor decoraties. Je zult merken dat bomen van hoge kwaliteit over het algemeen duurzamer zijn en jaar in jaar uit kunnen weerstaan, terwijl ze hun mooie uiterlijk behouden.

2. Pluis en vorm takken

Door de takken te pluizen, ziet je kerstboom er voller en natuurlijker uit. Dit kan een tijdrovende klus zijn, maar geloof ons, het eindresultaat is het meer dan waard. Scheid elke tak zodat ze uitwaaieren om een ​​zo groot mogelijk gebied te bedekken. En aarzel niet om afzonderlijke takken te buigen om gaten op te vullen. Een goed gevormde boom is een aantrekkelijk gezicht, hoe minimaal of uitbundig je versieringen ook zijn.

3. Kies een thema

Een professioneel ogende kerstboom heeft een centrale uitstraling die de decoraties met elkaar verbindt. Als je een thema kiest voordat je jouw decoraties kiest, zet je de toon en krijg je een duidelijk idee over hoe je jouw boom kunt versieren.

4. Begin eerst met de lichten

Het eerste en belangrijkste dat je moet doen bij het versieren van je kerstboom, is om altijd eerst de lichtjes toe te voegen, het is moeilijker om dit te doen nadat je versieringen zoals kerstballen en slingers hebt toegevoegd.

5. Kies de juiste decoraties

Door accenten te kiezen die bij jouw thema passen, kan je een samenhangend ontwerp bereiken. Of het nu gaat om hangende boomversieringen, slingers, linten of bloemenplectrums, kies voor kerstboomversieringen die het algehele uiterlijk van jouw boom aanvullen. Veel kerstballensets hebben verschillende vormen, maten, afwerkingen en ontwerpen.

6. Breng de inrichting in evenwicht

Gezien de vele kerstboomversieringen die je waarschijnlijk zult hebben, moet je ervoor zorgen dat alles goed uitgebalanceerd is en naar wens is verdeeld. Schik versieringen vanaf de bovenkant van de boom en werk dan naar de onderkant toe. Op deze manier kan je je ontwerp gemakkelijk controleren.

Een kerstboomrok die vaak over het hoofd wordt gezien, is de finishing touch voor jouw kerstboom en dient om het algehele ontwerp van je kerstboom in evenwicht te brengen. Boomranden hebben ook veel voordelen, van het bedekken van de lelijke 'poten', stam of voet van een boom, tot het beschermen van de vloeren en tapijten tegen gevallen dennennaalden (als je een echte boom hebt).

Het vestigt natuurlijk de aandacht op het onderste gedeelte van de boom en helpt om een ​​complete, harmonieuze look te creëren. Bovendien is het de perfecte achtergrond voor prachtig ingepakte kerstcadeaus. Als alternatief, als je een kerstboom in pot hebt of een kerstboom die in een mand wordt geleverd, kun je in plaats daarvan kiezen voor een boomtapijt.