De leukste bijbaantjes om mee te beginnen

Geschreven door Redactie
De leukste bijbaantjes om mee te beginnen

Je kent het wel, de tijd die aanbreekt om te werken. Ook jij moet er aan geloven. Weet je nog niet waar je wilt werken of wat je leuk lijkt?

Wij hebben een aantal bijbaantjes voor je op een rijtje gezet.

Werken in de supermarkt

Het lijkt je misschien heel saai, maar dat valt reuze mee. Met vakkenvullen heb je een leuk team om je heen, je staat niet alleen op een pad en je kan gezellig kletsen met de klanten en je collega’s. Er zijn ook meerdere afdelingen, waaronder kassa, brood enzovoort. Bij de kassa kun je leuke gesprekken hebben met de klanten en leer je fatsoenlijk omgaan met geld. Bij brood ga je brood bakken en leer je goed omgaan met de hygiëne regels.



Horeca

In de horeca heb je ook veel mensen om je heen, altijd gezelligheid dus. Zorg dat je heel sociaal en netjes bent en blijft tegen de gasten. Als de gasten moeilijk doen, probeer dan zo kalm mogelijk te blijven en denk in oplossingen.

Toon initiatief, doe taken uit jezelf, ga uit jezelf naar de gasten om te zorgen dat alles naar wens is en loop een rondje om lege glazen mee te nemen.

IJssalon

Hier sta je achter de ijsvitrine recht tegenover de klant en al het heerlijke ijs. Je verkoopt ijs aan de klanten en zorgt ervoor dat zij tevreden naar huis gaan.


Je werkzaamheden zullen voor het grootste deel bestaan uit het scheppen van ijs. Hiervoor heb je een flexibele instelling nodig en leer je schoon en hygiënisch werken. Ook neem je veel verantwoordelijkheid met je mee tijdens het werken door bijvoorbeeld het goed laten lopen van de verkoop. Maar het allerbelangrijkste blijft dat klant koning is.


Nu je weet wat je eventueel kunt doen als bijbaan, kan je beginnen met zoeken naar misschien één van de drie baantjes die hierboven aangegeven staan.