WIES volgend jaar op Pinkpop

Geschreven door Redactie
WIES volgend jaar op Pinkpop

Op vrijdag 17 juni 2022 staat het Nederlandstalige poptrio WIES op Pinkpop.

Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt. Met een gloednieuw album en een uitverkochte clubtour op zak maakt de band zich op voor een mooie festivalzomer. Eerder werd WIES al bevestigd voor Best Kept Secret 2022.

"We zijn super blij en trots dat we ondanks alle verplaatsingen en aanpassingen van de afgelopen twee jaar nu echt de kans krijgen om te knallen. We zijn er klaar voor!” – Aldus Jeanne, zangeres van WIES.

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam, bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. De liedjes zijn gedachtespinsels over zowel de grote vragen in het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden. De band deed in 2019 mee aan Popronde, won in 2020 de 3FM talent Award en deed in het najaar van 2021 een uitverkochte clubtour, welke vervolg krijgt in het voorjaar van 2022. Het debuutalbum ‘Het Is Een WIES’ is in het najaar van 2021 verschenen en daarop staan onder meer de singles ‘Soms Is Het Te Laat’, ‘Barman’, ‘Meisje’ en ‘Radiostilte’. Aankomende zomer speelt de band op o.a. Best Kept Secret en Pinkpop.

Clubtour

Naar aanleiding van een volledig uitverkochte clubtour afgelopen najaar besloot de band een reprise tour te doen in het voorjaar van 2022. Tickets zijn beschikbaar via de zalen of www.hetiseenwies.nl. De show in Paradiso-Noord is uitverkocht.

3 februari Doornroosje Nijmegen

5 februari Paradiso - Noord Amsterdam (uitverkocht)

9 februari Effenaar Eindhoven

16 februari Paard Den Haag

19 november Patronaat Haarlem

Het debuutalbum ‘Het Is Een WIES’ is te beluisteren via alle streaming platformen en daarnaast te koop via de platenzaken.