Een diversiteit aan bloembollen op Floriade

Een diversiteit aan bloembollen op Floriade

Bewonder de bloemenpracht op Floriade Expo 2022.

In de afgelopen twee jaar zijn er al duizenden bomen, planten en heesters aangeplant op het 60 hectare grote Floriade-terrein. Van begin oktober tot nu is dat aangevuld met bloembollen. Alle bollen worden met de hand geplant. Om een grote diversiteit te waarborgen, ontwikkelde landschapsarchitect Niek Roozen in samenwerking met beplantingsdeskundige Jacqueline van der Kloet het masterplan bloembollen. In het Ecodistrict aan de zuidkant van het Floriade-terrein, waar een van de ingangen van de Expo komt, worden biologische tulpenbollen geplant. Aankomend voorjaar zullen de verschillende tulpensoorten het entreegebied feestelijk kleuren. Als je vanuit het westelijk entreegebied het park inloopt, kan je de alleezone niet missen. Deze zone wordt ingevuld met bloembollen in 18 verschillende kleurencombinaties, geïnspireerd op de kleuren van de regenboog.

De groenstroken van de boulevard, die met zijn 3 kilometer lengte het Floriade-park omlijst, worden aangevuld met witte bolbloemen. Deze bolbloemen zijn specifiek geselecteerd om bijen aan te trekken. Bijen zijn belangrijk voor onze gezondheid. Ze werken mee aan de voortplanting, groei en de kwaliteit van planten, bomen, groenten en fruit. Langs de boulevard vind je bolgewassen als hyacinten en narcissen terug. Wanneer Floriade opent op 14 april 2022 start het bloeiseizoen van de verschillende bolgewassen in de groenstroken van de boulevard. Kom je al deze bloemenpracht bewonderen tijdens de Expo?