Amerikaanse gingerbread cookies

Geschreven door Redactie
Amerikaanse gingerbread cookies

Met deze koekjes is de kerst pas echt compleet.

Je kent ze vast wel, de koekjes in de vorm van een poppetje. Het is vooral in Amerika een traditie om deze koekjes met kerst te maken. En met dit recept maak jij deze heerlijke koekjes helemaal zelf.

Gingerbread Cookies

Ingrediënten:

  • 200 gram zelfrijzend bak- meel;
  • 75 gram boter;
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker;
  • 1 theelepel kaneel;
  • 2 theelepels gemberpoeder;
  • 3 volle eetlepels golden syrup;
  • En eetbare decoratiestiften (bijvoorbeeld van Dr. Oetker).

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor en leg een bakplaat met daarop bakpapier klaar.

2. Doe 200 g Zelfrijzend Bakmeel met de theelepel kaneel en twee theelepels gemberpoeder in de beslagkom.

3. Smelt 75 g boter, 75 g donkere basterdsuiker en 3 volle eetlepels syrup op een laag vuur. Het mengsel hoeft niet te koken.

4. Voeg het vloeibare mengsel direct toe aan het kruidige meel in de beslagkom. Kneed met de mixer met deeghaken in ca. 3 minuten tot een soepel deeg.

5. Pak het gingerbread deeg in huishoudfolie in en laat het tenminste een uur rusten. Dan trekken de kruiden goed in en wordt het deeg steviger om uit te rollen.

6. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol van het gingerbread deeg uit tot ± 4-5 mm dikte. Steek hier zoveel mogelijk mannetjes uit (je kan natuurlijk ook andere vormpjes gebruiken, wat je zelf leuk vindt). Maak van de restjes gingerbreaddeeg opnieuw een bol en rol het weer uit en steek er mannetjes uit, net zo lang totdat het deeg op is.

7. Leg de mannetjes op de bakplaat. TIP: leg de koekmannetjes niet te dicht bij elkaar, het deeg loopt namelijk een beetje uit, dus hou aan elke kant tenminste 2 cm ruimte aan.

8. Bak de gingerbread poppetjes in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de koekjes goed op de bakplaat afkoelen, dan worden ze lekker knapperig.

9. Als de gingerbread poppetjes koud zijn, kun je ze versieren. Laat het glazuur even drogen, zodat het hard wordt en goed blijft zitten.

Leg de koekjes op een mooie schaal en genieten maar!