Hoe overwin je jaloezie

Geschreven door Redactie
Hoe overwin je jaloezie

Het is volkomen natuurlijk om af en toe jaloers te zijn op een ander.

Als je zo verblind bent door jaloezie dat je alleen maar kunt denken aan wat anderen hebben en je eigen omstandigheden niet meer kunt waarderen, is dat vaak geen goed teken. 


Denk na over je jaloezie. Als je eenmaal hebt toegegeven dat je snel jaloers ben en daar vanaf wilt, moet je begrijpen waarom je die gevoelens van jaloezie in eerste instantie hebt. Als je het gevoel hebt dat je van alles tekort komt wat anderen wel hebben, moeten er dus dingen zijn die je niet hebt in je leven.

Ben je daadwerkelijk jaloers op alles wat anderen hebben? Als je denkt dat jij niets hebt waar anderen jaloers op zouden kunnen zijn lijd je aan onzekerheid en heb je te weinig zelfvertrouwen. Je moet werken aan je zelfbeeld voordat je je jaloezie kunt overwinnen.

Voorkom het om in de toekomst weer jaloers te worden. Als je eenmaal zo hard hebt gevochten om de jaloezie die je had te overwinnen, moet je zorgen dat het later niet weer de kop opsteekt. Er zijn een paar dingen die je kunt doen zodat je voortaan niet meer groen van nijd ziet.

Weet dat het niet erg is om af en toe jaloers te zijn. Wees niet te streng voor jezelf als je een keer jaloers bent. Als je vriend net een nieuwe auto heeft en jij wilde dat je er ook eentje zou kunnen kopen, of als je vriendin net heeft verteld dat ze gaat trouwen terwijl jij wilde dat je een relatie had, dan mag je best even jaloers zijn. 

Extra tip. Vertel anderen niet de hele tijd wat een geluk ze hebben. Zo kan je een nare situatie maken waardoor iedereen zich ongemakkelijk gaat voelen.

Onze Ambassadeurs