Duurzame of tweedehands kleding

Geschreven door Redactie
Duurzame of tweedehands kleding

Een bewuste keuze om voor duurzame of tweedehands kleding te kiezen.

De zogeheten ''snelle mode'' die vrij goedkoop is en zo gemaakt is om snel weggegooid te worden is niet bepaald duurzaam. Het kopen van duurzame kleding is soms een beetje duurder. Gelukkig is de kwaliteit aanzienlijk hoger en zul je dus merken dat je meer jaren van je kleding zult kunnen genieten. Dus in plaats van je keuze te laten vallen op snelle mode, probeer ervoor te kiezen om een duurzame modeconsument te zijn.

De duurzame modeconsument is een makkelijke manier om bij te dragen aan een meer duurzame toekomst. Een makkelijke manier om het meeste te halen uit je kleding is om op een verantwoorde manier om te gaan met je kleding. Wees zorgvuldig en voorzichtig met je kleren als het gaat om bijvoorbeeld wassen. Als je voorzichtig omgaat kan je makkelijk de levensduur van je kleding verlengen.

Ook kun je duurzaam zijn als het gaat om hergebruik. Je kleding een tweede leven geven is een uitstekende manier om nog goed te dragen kleding niet te laten zwerven op een vuilnisbelt. Je kan bijvoorbeeld een keer proberen om de kleding die je niet meer gebruikt op marktplaats te koop te zetten. Je kunt natuurlijk ook zelf de bewuste keuze te maken om zelf eens een keer tweedehands kleding te kopen.