Maserati zal volgend jaar in de Formule E racen

Geschreven door Redactie
Maserati zal volgend jaar in de Formule E racen

De Formule E wil echt Ferrari, maar dit is het op één na beste.

De elektrische eenzitter van de Formule E-raceserie krijgt volgend jaar een nieuwe constructeur op de startgrid. Het Italiaanse autoconcern Maserati zoekt zijn plaats uit in een geëlektrificeerde wereld, met een elektrische coupé, cabriolet en SUV in de maak - een reeks binnen een reeks die Folgore wordt genoemd. En het heeft besloten dat een elektrisch raceprogramma een perfecte aanvulling zou zijn op dat plan.

Dat is goed nieuws voor de Formule E, die in de afgelopen seizoenen een aantal Duitse OEM's heeft zien vertrekken, waaronder het 2021 kampioenschap-winnende Mercedes-EQ team. Maserati is niet helemaal Ferrari-Formula E heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het dat merk in de serie wil hebben, iets wat door toenmalig Ferrari CEO Sergio Marchionne werd afgewezen - maar het is zeker het volgende beste ding. Nu keert een van de oudste namen in de racerij terug naar de eenzittercompetitie met de introductie van de Gen3-auto voor het seizoen 2023.

"We zijn erg trots om terug te zijn waar we thuishoren als protagonisten in de racewereld," zei Maserati CEO Davide Grasso. "We hebben een lange geschiedenis van uitmuntendheid van wereldklasse in de competitie, en we zijn klaar om de prestaties in de toekomst te stimuleren. In de race voor meer prestaties, luxe en innovatie is Folgore onweerstaanbaar, en het is de zuiverste uitdrukking van Maserati. Daarom hebben we besloten om weer te gaan racen in het FIA Formula E World Championship, onze klanten te ontmoeten in de stadscentra van de wereld, en de Trident mee te nemen naar de toekomst."