Werkt thuis sporten om af te vallen?

Werkt thuis sporten om af te vallen?

Thuis sporten kan ook gewicht verliezen, ook al realiseer je je dat misschien niet. Je kunt veel calorieën verbranden.

Heb je een helpende hand nodig? We hebben wat tips voor je.

Er is geen geheim als het gaat om afvallen: je moet bewegen! Je realiseert het je misschien niet, maar zelfs thuis kun je veel oefeningen doen waarmee je sneller calorieën verbrandt.

Cardio doen is bijna onvermijdelijk als je wilt afvallen. Hoewel het gemakkelijker is om buiten te doen (fietsen, zwemmen, hardlopen, enz.), is het heel goed mogelijk om thuis te trainen met oefeningen om je hartslag op gang te brengen. Hier zijn enkele voorbeelden:

- Touwtjespringen: boksers zijn grote fans van springen, waardoor je heel snel calorieën verbrandt. Springen is niet alleen leuk, maar bouwt ook spieren op de billen op en vormt de dijen. Het zou zonde zijn om het niet te proberen.
- Elliptische trainer of hometrainer: hoewel je hiervoor een investering moet doen, is het kopen van een crosstrainer of hometrainer de moeite waard als je hem regelmatig gebruikt.
- Stap: het is verbazingwekkend wat je met een simpele stap kunt bereiken!
- HIIT: als je weinig tijd hebt, maar toch vet wilt verbranden en spieren wilt opbouwen, dan is HIIT iets voor jou! Deze methode combineert intensieve inspanning met korte herstelpauzes: bijvoorbeeld 30 seconden werken en 15 seconden rust.

Met alleen het gewicht van je lichaam en geen extra uitrusting, is het heel goed mogelijk om te sporten en vet te verbranden. Er zijn verschillende zeer effectieve methoden (Fizzup, Lafay-methode, enz.), allemaal in wezen gebaseerd op dezelfde oefeningen. Voorbeelden:

Burpess: DE vetverbrandende oefening! Deze programma's zijn erg populair in crossfit-programma's en gebruiken je hele lichaam door squats, push-ups en springen te combineren. Binnen een paar seconden ben je helemaal uitgeput, geloof ons. Naast het trainen van je spieren, zijn burpees ook een geweldige cardio-oefening. De perfecte alles-in-één!

Push-ups: deze oefening behoeft geen introductie. Zorg voor wat afwisseling door uw handen anders te positioneren, of maak het gemakkelijker door uw knieën neer te leggen.

Sit-Ups: nogmaals, u kent deze vast wel. Net als bij push-ups, kun je de oefeningen variëren om verschillende delen van je buikspieren te trainen.

Squats: de ideale oefening om je dijen te trainen. Aarzel niet om de timing van uw stijging en daling te variëren, om het moeilijker te maken.