Maak je auto winterproof

Geschreven door Redactie
Maak je auto winterproof

Onder andere motorolie is een essentiële factor.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste autoproblemen zich afspelen in de winter. Dat komt niet alleen door gladheid op de weg maar ook doordat sommige auto’s niet winterklaar zijn. Maar hoe maak je je auto winterklaar? Er zijn een aantal tips.

Maak de rubbers van de deuren goed schoon en smeer ze in. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een speciale stick maar talkpoeder helpt ook prima.

Koop een warmtedeken voor de voorruit. Dat helpt je zodat je minder hoeft te krabben in de winter. Gebruik overigens geen kranten, die kunnen namelijk vastvriezen. Ramen krijg je ijsvrij met ruitontdooier.

De accu zorgt in de winter voor de meeste problemen. De zelfontlading van de accu gaat namelijk sneller bij koude temperaturen. Zorg dat je niet alleen korte ritjes maakt, want de dynamo kan dan de accu niet voldoende bijladen. Ook nog eens een extra reden om lekker een rondje te rijden!

Motorolie is ook essentieel om de winter door te komen. De juiste motorolie kan namelijk het verschil betekenen tussen een auto die bij vrieskou wél start, of juist niet.

Onze Ambassadeurs