Bomenrij langs Noordhollandsch kanaal toch echt gekapt

Geschreven door Redactie
Bomenrij langs Noordhollandsch kanaal toch echt gekapt

De Westdijk (N244) in Zuidschermer is de komende drie weekenden afgesloten.

De provincie begint dan met de kap van honderden populieren die langs de dijk en het Noordhollandsch kanaal staan. De bomen zijn ziek, oud en afbrekende takken vormen een gevaar voor het verkeer. Eerdere bezwaren en extra onderzoek hebben het lot van de bomen niet veranderd.

Vervangen

Alle vijfhonderd bomen worden wél vervangen. De nieuwe bomen komen niet langs het kanaal en de Westdijk te staan, maar aan de andere kant tussen de dijk en de parallelweg. De eerste nieuwe bomen - fruitbomen en heesters - zijn al geplant.

In de weekenden van 15 en 16 januari, 22 en 23 januari en 5 en 6 februari 2022 wordt er gekapt en gesnoeid. De Westdijk (N244) is dan in beide richtingen dicht. Verkeer wordt omgeleid. Hulpdiensten en bewoners kunnen via de parallelweg rijden.


Onze Ambassadeurs