Beleef een winters avontuur

Beleef een winters avontuur

Jij kan een echt winters avontuur beleven bij Aviodrome.

Op zoek naar een winterse bestemming om samen het jaar af te sluiten, of om 2022 te beginnen met een vliegende start? Bezoek dan deze kerstvakantie luchtvaartmuseum Aviodrome. Je ziet er meer dan 100 vliegtuigen én helikopters en ontmoet tal van vliegende legendes. Binnen is het aangenaam warm, de kerstboom is opgetuigd en wij staan klaar om jullie te ontvangen voor een onvergetelijke dag. Ontdek wie bij jullie de piloot of steward(es) is.

In de spotlights: Fokker F.VII

In de expositie 100 jaar luchtvaart in Nederland kom je onder andere de Fokker F.VII tegen. Met dit vliegtuig werd in 1924 de allereerste vlucht naar Nederlands-Indië gemaakt. Daar waren heel wat tussenstops voor nodig, want het bereik van de Fokker F.VII was slechts 600 kilometer. Het vliegtuig kon maximaal 10 passagiers vervoeren en had een topsnelheid van 185 kilometer per uur.

Koud?

In 1930 was de Holland-Indië lijn de langste, regelmatig bevlogen luchtroute ter wereld. Vanaf oktober 1931 was er zelfs een wekelijkse vlucht van de KLM op deze route. Het was soms zó koud tijdens deze vluchten, dat de passagiers van de KLM bontmantels en een warmwaterstoof kregen om warm te blijven. En de piloten? Die zaten gewoon buiten…


Onze Ambassadeurs