De Europese School komt in Alkmaar!

Geschreven door Redactie
De Europese School komt in Alkmaar!

Alkmaar wordt de nieuwe vestigingslocatie voor de Europese School.

Dat heeft de Europese Board of Governors besloten na de voordracht van Alkmaar door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

“Wij zijn hier ontzettend blij mee. Dit besluit is van groot belang voor de leerlingen en medewerkers van het Joint Research Centre in Petten, het Europees Medicijn Agentschap in Amsterdam en de huidige vestiging van de school in Bergen. De keuze levert een geweldige bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de stad en regio Alkmaar. Wij werken de plannen graag op korte termijn samen met het ministerie en alle betrokkenen verder uit’, aldus wethouder Robert te Beest.

De geplande locatie van de Europese School is het nu nog vrij liggende terrein op de hoek van de Zeswielen, tussen de Hertog Aalbrechtweg en de Hoornse Vaart bij station Alkmaar Noord direct tegenover het Van der Meijcollege.

Wethouder te Beest is verheugd over de plek waar de school komt: ‘De school komt op een unieke plek midden tussen het landelijke schoon van de Oudorperhout met de molens en het dynamische in ontwikkeling zijnde stationsgebied Alkmaar Noord.’ De gemeenteraad heeft afgelopen maand het ontwikkelbeeld voor de omgeving van station Alkmaar-Noord vastgesteld, waarbij een transformatie plaatsvindt naar wonen, werken, leren, vergroenen en duurzame mobiliteit.