Google Pay verandert zijn strategie opnieuw met nieuwe leider, mogelijk in crypto

Geschreven door Redactie
Google Pay verandert zijn strategie opnieuw met nieuwe leider, mogelijk in crypto

Na een mislukte lancering van de app, een vertrek van werknemers en geannuleerde bankplannen, wat nu?

Google haalt een nieuwe leidinggevende binnen die hopelijk de geplaagde Google Pay divisie zal omkeren. Bloomberg meldt dat Arnold Goldberg, de hoofd product architect van PayPal, nu Google Pay zal leiden nadat de voormalige betalingschef, Caesar Sengupta, in april vertrok.

Van de Google-diensten die 2021 overleefden, had Google Pay een van de meest meedogenloze jaren van alle producten. In maart rolde Google Pay een volledig nieuwe app uit in de VS, ter vervanging van de oude Google Pay-app die al jaren bestond.

Deze nieuwe app was oorspronkelijk ontwikkeld voor India en verschilt drastisch van de oude Google Pay-app die in de VS werd gebruikt. Om te beginnen is de nieuwe app overgestapt op het gebruik van een telefoonnummer voor identificatie in plaats van een Google-account, wat betekent dat een heleboel functies die Amerikaanse gebruikers gewend waren niet langer worden ondersteund. Indiase consumenten zijn gewend aan een telefoonnummer dankzij apps als WhatsApp, en de beperkingen zijn niet erg voor gebruikers in dat land, omdat smartphones voor veel consumenten het enige apparaat zijn.